Танки-охолоджувачі молока
Танки-охолоджувачі молока: чим керуватися при виборі?
Існує два основних критерії, оплачуваних переробником молока сільгосп виробнику - кількість і якість продукту. До показників якості відносять чистоту молока, кислотність, кількість бактерій, щільність і ряд інших. За умови високої якості молока, що надходить від тварини, необхідно зберегти це якість аж до надходження на завод. Танки охладители молока от производителя Вы можете заказать и купить по самой выгодной и доступной цене, без накруток и переплат. Тому крім цілого ряду зоотехнічних і гігієнічних аспектів, існують технологічні, одним з яких є охолодження молока при прийманні. Якщо вибір танка-охолоджувача молока - питання для Вас не пусте, і Ви не хочете помилитися при купівлі дорогого обладнання - витратьте 7 хвилин, прочитайте статтю і все, чого Ви не знали, стане очевидним і зрозумілим!
Існує два основних критерії, оплачуваних переробником молока сільгосп виробнику - кількість і якість продукту. До показників якості відносять чистоту молока, кислотність, кількість бактерій, щільність і ряд інших. За умови високої якості молока, що надходить від тварини, необхідно зберегти це якість аж до надходження на завод. Тому крім цілого ряду зоотехнічних і гігієнічних аспектів, існують технологічні, одним з яких є охолодження молока при прийманні.
Першою, умовно критичною точкою охолодження молока, є температура + 10 ° C, при досягненні якої всі процеси, пов'язані з ростом і розвитком бактерій істотно сповільнюються. При досягненні температури + 4 ° C всі негативні процеси в молоці практично повністю припиняються на період до 48 годин. Цього часу цілком достатньо для здійснення планових заходів зі збору молока і його подальшого транспортування переробнику.
Охолоджувачі молока: відкриті і закриті
У загальному вигляді танки-охолоджувачі, призначені для збору, охолодження і зберігання молока, за способом зберігання поділяються на відкриті і закриті. Відкриті танки, як правило, мають обсяг до 3 тонн і призначені для збору молока на невеликих фермах. Їх особливістю є відкидається кришка. Відкриті танки промиваються вручну, тому їх рекомендується використовувати там, де немає кваліфікованого персоналу, здатного експлуатувати і обслуговувати складні системи управління і автомати промивки. З огляду на те, що верхня (підйомна) частина цих танків не має термоізоляції, охолоджене молоко в цих танках нагрівається швидше і холодильний агрегат танка частіше включається для підтримки заданої температури.
танки-охолоджувачі молока. Закриті танки мають герметичний корпус з надійною термоізоляцією і завжди обладнуються системами автоматичного промивання. Крім того, вони мають спеціальний люк невеликого діаметру, через який при необхідності може бути спуск фахівця для проведення ремонтних заходів.